Νέα

Το BlogSpot μας, με νέα και άλλα

Την περίοδο των Χριστουγέννων το αλεξανδρινό με τα φωτεινά κόκκινα φύλλα του προσφέρει μια όμορφη χρωματιστή νότα στα σπίτια μας και είναι ένα τέλειο διακοσμητικό. 

Πρέπει να είστε προσεκτικοί στην αγορά του αλεξανδρινού. Σε πολλά σούπερ μάρκετ, τοποθετούνται στην είσοδο και συνεπώς εκτίθενται στο κρύο. Καθώς το αλεξανδρινά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο, μπορεί να πάθουν ζημιά και να μην διαρκέσουν πολύ. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα αλεξανδρινό που βρίσκεται στο ανθοπωλείο της γειτονιά σας.

Χρειάζεται φωτεινό και θερμό μέρος και πρέπει να ποτίζεται με μέτρο .

Χρυσάνθεμα

Το όνομά του σημαίνει το άνθος του χρυσού αν και οι παλαιότεροι το λένε Αγιοδημητριάτικο αφού βρίσκεται στις δόξες του κυρίως τον Οκτώβριο.  Η προέλευσή του λέγεται ότι είναι από την μακρινή Ανατολή, την Κίνα και την Ιαπωνία. 

Πρώτοι οι Ολλανδοί το έφεραν στην Ευρώπη όπου και καλλιεργείται εδώ και πολλά χρόνια ενώ στην Ελλάδα σπάνια υπάρχει κήπος ή μπαλκόνι χωρίς χρυσάνθεμα.

Πότισμα: Να ποτίζετε όσο συχνά χρειάζεται για όλη τη διάρκεια του χρόνου, αραιότερα βέβαια το χειμώνα και συχνότερα το καλοκαίρι.

Επίσης, τα βλαστάρια του, βραστά και μη, χρησιμοποιούνται στην Κίνα στις σαλάτες ενώ τα φύλλα και τα άνθη, ιδίως τα κίτρινα φύλλα του C. morifolium, βράζονται ώστε να παραχθεί γλυκό αφέψιμα, γνωστό ως τσάι χρυσανθέμων.

 Σας παρουσιάζουμε τις βασικές κατηγορίες νυφικών ώστε να οργανώσετε τη σκέψη σας και να τις αναγνωρίζετε με την πρώτη ματιά.

Α (Άλφα)

Είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος τύπος νυφικού, κολακεύει σχεδόν όλους τους τύπους σώματος. Ονομάζεται έτσι καθώς το κάτω μέρος του (η φούστα δηλαδή) θυμίζει το γράμμα «Α».

Αμπίρ
Πρόκειται για νυφικό που ξεκινά το άνοιγμά του κάτω ακριβώς από το στήθος. Πέφτοντας ανάλαφρα πάνω από το ύψος της κοιλιάς αποτελεί ιδανική επιλογή για εγκύους. Γνωρίζετε  ότι τα αρχαιοελληνικά, νυφικά εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Γοργόνα
Οφείλει το όνομά του στην ουρά της γοργόνας την οποία θυμίζει το τελείωμά του. Πρόκειται για νυφικό που διαγράφει το σώμα μέχρι το γόνατο, από όπου ξεκινά να φαρδαίνει. Αναδεικνύει υπέροχα τα σώματα με συμμετρικές καμπύλες, ενώ είναι καλύτερα να το αποφύγετε αν έχετε περιττά κιλά γιατί τονίζει τις καμπύλες του σώματος. Στην πιο φαρδιά εκδοχή του, θυμίζει λίγο τη γραμμή Α.

Ίσιο
Όπως λέει και το όνομά του, είναι ένα νυφικό σε ίσια γραμμή, ιδανικό για όσες δεν επιθυμούν όγκο. Καλό είναι να το αποφύγετε αν έχετε μεγάλη περιφέρεια καθώς τονίζει την ασυμμετρία του σώματος ή αν σας λείπουν εντελώς οι καμπύλες διότι το αποτέλεσμα θα είναι άχαρο.

 

Κοντό
Σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους τύπους νυφικών το κάτω μέρος του είναι κοντό, φτάνοντας ως τη γάμπα στην πιο μακριά εκδοχή του. Αντισυμβατικό και άνετο στο περπάτημα, τονίζει υπέροχα τα λεπτά πόδια (σε όλες τις μορφές του) και αναδεικνύει τα πολυαγαπημένα μας παπούτσια.

Πριγκιπικό
Θυμίζει τα νυφικά που φορούν οι πριγκίπισσες στα παραμύθια. Το πάνω μέρος είναι στενό και εφαρμόζει στο σώμα, ενώ από τη μέση και κάτω σχηματίζει μια εντυπωσιακή φουσκωτή φούστα. Δίνει ύψος αλλά και όγκο γι' αυτό ενδείκνυται για λεπτές σιλουέτες. 

Τι γιορτάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο

Στις 15 Αυγούστου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της εκκλησίας μας και η μεγαλύτερη Θεομητορική γιορτή του ορθοδόξου εορτολογίου.

Είναι μια μέρα αφιερωμένη στην Παναγία η οποία γιορτάζεται με λαμπρότητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα, προς τιμήν της Παναγίας τηρείται αυστηρή νηστεία από 1 μέχρι 14 Αυγούστου κατά την οποία νηστεύουμε και το λάδι και για αυτό πολλοί χαρακτηρίζουν την γιορτή και ως το "Πάσχα" του καλοκαιριού. 

Επίσης, λόγω της γιορτής, στο διάστημα αυτό δεν γίνονται γάμοι από την εκκλησία μας.

Σύμφωνα με την παράδοση, όταν η Θεοτόκος έμαθε από τον Θεό για τον επικείμενο θάνατό της, ανέβηκε στο όρος των Ελαιών, έναν ορεινό όγκο στα ανατολικά της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, για να προσευχηθεί και να ετοιμαστεί.

Από εκεί ειδοποίησε τους Αποστόλους να είναι έτοιμοι για το γεγονός. Όμως επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης (του θανάτου Της) ορισμένοι Απόστολοι δεν βρίσκονταν στα Ιεροσόλυμα, λέγεται ότι μια νεφέλη τους έφερε κοντά Της.

Η Παναγία ετάφη στο μνήμα της Γεσθημανής. Τρεις μέρες μετά τον θάνατό Της, το σώμα της ανελήφθη στους ουρανούς, καθώς ο τάφος βρέθηκε άδειος.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου από όλους τους χριστιανούς.

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι επίσημη αργία, ενώ αποκαλείται και «Πάσχα του καλοκαιριού».

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό συρρέουν κάθε χρόνο και στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Παναγία Σουμελά, την ιστορική εκκλησία που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά.. Η εκκλησία κτίστηκε το 1951 από 

Η Βάπτιση είναι ένα από τα πιο σημαντικά μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Με τη Βάπτιση εισάγεται ο άνθρωπος στο σώμα της Εκκλησίας. Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο ίδιος ο Χριστός και όλοι οι βαπτισμένοι χριστιανοί αποτελούμε το σώμα της Εκκλησίας. Με τη Βάπτιση επομένως γινόμαστε και μέλη του σώματος του ίδιου του Χριστού.

Κύριος σκοπός της Βάπτισης είναι η ένωση του ανθρώπου με το Θεό. Θεός και άνθρωπος γίνονται ένα. Αυτό ονομάζεται θέωση. Στόχος της ζωής του χριστιανού είναι αυτή ακριβώς η θέωση. 

Σελίδα 1 από 3

Διά χειρός Κυρκιλή

Ελάτε να βρούμε μαζί το ιδανικό για το γάμο σας, την βάπτισή σας και το στολισμό της δεξίωσης σας, σε συνδιασμό με το άλλο μας κατάστημα στην Υψηλάντου 21 Νεα Ελβετία με πολύ μεγάλη ποικιλία από μπομπονιέρες, στέφανα, ποτήρια, καράφες και όλα τα αξεσουάρ Γάμου και Βάπτισης στις  καλύτερες τιμές της αγοράς!!!

Τελευταία Νέα

07 Δεκεμβρίου 2017
04 Οκτωβρίου 2017
03 Αυγούστου 2017

Άμεση Επικοινωνία

Το Ανθοπωλείο Διά χείρός
Χηλής 8, Καλαμαριά
55132 Θεσσαλονίκη
2310.481.560
facebook: "Το Ανθοπωλείο"

Το Κεντρικό Διά χειρός
Υψηλάντου 21, Νέα Ελβετία
54248 Θεσσαλονίκη
2310.328.505
facebook: Μπομπονιέρες

Πως θα Έρθετε...

Εισάγετε την οδό σας και την πόλη σας και πατήστε "δείτε την διαδρομή" για να δείτε πως θα έρθετε σε εμάς...

(προσοχή!!! τα ονόματα οδού και πόλης χωρίζονται με κόμμα)